Кабінет міністрів додав зміни в Порядок надання державної підтримки та забезпечення українців доступним житлом на виїзному засіданні в Маріуполі.

Так, цю постанову було доповнено нормою щодо визначення граничної вартості 1 кв. метра нерухомості для населених пунктів, які знаходяться на відстані до 15 км від меж обласних центрів та Києва. Вона не може перевищувати опосередковану вартість, яка збільшена у 1,5 рази.

Також повідомляється, що до внесення змін в населених містах-супутниках Києва та його обласних центрів максимальна вартість приймалася як опосередкована без збільшує коефіцієнта, що робило неможливим придбання об'єкта. Люди купували нерухомість у столиці та обласних центрах з коефіцієнтом 1,75.

Очікується, що ці зміни дадуть можливість учасникам програми обирати значно дешеве житло за межами столиці та обласних центрів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До того ж, цією постановою передбачено, що Мінрегіон з 15 листопада по 1 грудня 2019 року може реалізувати коригування розподілу бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями в тому випадку, якщо загрози невикористання коштів до кінця бюджетного року.

Нагадаємо, що на вторинному ринку житла з липня 2019 року в середньому подорожчали на 500$. Найбільше, на цілих 11% зросли ціни на двокімнатні квартири в Закарпатській області.

Як повідомляв портал Знай.ua, в місцеві бюджети Запорізької області з початку року надійшло 101,4 мільйона гривень податку на нерухоме майно, що майже на 23 % більше минулорічної суми.

Також портал Знай.ua писав, що на сайті "Prozorro" з'явилися нові тендери на ремонт житлових будинків, загальна вартість яких становить 75 мільйонів гривень.