що Звикли жити в режимі мобільного зв'язку, ми стикаємося зі складністю набрати номер абонента з міського телефону. питання полягає, звичайно ж, в тому, якою код набирати для правильного з'єднання. Сьогодні поговоримо про те, як зателефонувати на мобільний номер, скільки коштує дзвінок з міського і які правила введення коду для дзвінків за кордон.

Номерна ємність

Будь номер складається з: міжнародного коду країни, оператора чи області і номера абонента. Більшість номерів в Україні складаються з двох або трьох знаків у коді оператора і області, з шести-семи знаків номера абонента. Наприклад, в номері +3806319ХХХХХ зашифровані такі коди:

+380 - код України

63 - код оператора (в даному випадку Lifecell)

19ХХХХХ - номер абонента

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Щоб дзвонити з міського номера, вам важливо знати, що це український номер, це вам покаже +380, а тарифікація на всі мобільні оператори буде однакова.

Телефонний дзвінок, https://terve.su
Телефонный звонок, https://terve.su
Телефонний дзвінок, https://terve.su

Коди популярних мобільних операторів:

67, 97, 96 - Київстар

50, 95, 99 - Водафон

63, 93 - Лайфсел

Подзвонити з міського на мобільний

Щоб набрати номер телефону мобільного оператора України з міського номера, треба почати введення з нуля, почути з'єднання і продовжувати вводити код оператора та номер абонента.

Приклад: 0-97-123-45-67.

З'єднання з абонентом мобільного оператора буде безкоштовним, а тарифікація залежить від вашого оператора фіксованого зв'язку. Так як найпопулярнішим оператором для міських номерів є Укртелеком, то ми знайшли актуальні тарифи:

Домашній базовий тариф входить 120 хв на місяць дзвінків на мобільні номери, поза ліміту - 0,29 грн за хвилину.

Домашній безлімітний - в тариф входить 200 хв на місяць дзвінків на мобільні номери, поза ліміту - 0,19 грн за хвилину.

Зателефонувати з мобільного на міський

Щоб подзвонити з мобільного на український міський номер, треба використовувати код країни, області та номер абонента. Приклад: +380-44-123-12-12, де:

+380 - код України

44 - код Києва

123-12-12 - номер абонента.

Щоб зателефонувати на міський номер в іншу область, варто ознайомитися з таблицею обласних кодів України:

  • Вінниця 043 (для семизначних номерів), 0432 (для шестизначних)

  • Луцьк 033 (для семизначних), 0332 (для шестизначних),03322 (для п'ятизначних)

  • Дніпро (Дніпропетровськ) 056, 0562

  • Донецьк 062

  • Житомир 041 або 0412

  • Ужгород 031, 0312, 03122

  • Запоріжжя 061 або 0612

  • Івано-Франківськ 034, 0342 або 03422

  • Київ 044

  • Кропивницький (Кіровоград) 052, 0522

  • Луганськ 064, 0642

  • Львів 062, 0322

  • Миколаїв 051, 0512

  • Одеса 048, 0482

  • Полтава 053, 0532, 05322

  • Рівне 036, 0362, 03622

  • Суми 054, 0542

  • Тернопіль 035, 0352

  • Харків 057, 0572

  • Херсон 055, 0552

  • Хмельницький 038, 0382, 03822

  • Черкаси 047, 0472

  • Чернівці 037, 0372, 03722

  • Чернігів 046, 0462, 04622

Оплачуватися дзвінки на міські номери згідно з вашим тарифним планом.

Подзвонити в Україну з іншої країни

Щоб додзвонитися до міського українського номери з будь-якої країни світу з мобільного телефону, необхідно ввести код країни, код оператора чи області та номер абонента.

З мобільного обов'язково вводити +380, щоб направити дзвінок в Україну. Далі, як і у випадку з дзвінком всередині країни, треба ввести код оператора або області без нуля. Дзвінки оплачуватимуться у відповідності з міжнародними тарифами вашого оператора мобільного зв'язку.

Як економити на дзвінках?

найпростіший спосіб економії - це підключення до мережі інтернет. Завдяки програмам на мобільних телефонах і комп'ютерах, можна економити бюджет на зв'язку. Щоб зв'язатися по аудіо-дзвінку, можна використовувати такі програми: Viber, Telegram, WhatsApp, Skype та інші. Їх можна використовувати для передачі текстових повідомлень, файлів, фото і відео. Такі програми можна підключити, як на комп'ютері, так і на смартфоні.

Другий спосіб економії - це підключення до вигідними тарифами. Якщо ви є абонентом Укртелекому, то вибирайте більш вигідний тариф індивідуально для вас з двох запропонованих варіантів. Крім того, для юридичних осіб існує окрема тарифікація, яка включає більшу кількість міжміських та мобільних дзвінків.

Якщо ви абонент мобільного зв'язку і вам часто треба дзвонити на номери поза вашого оператора, то варто задуматися про підключення додаткових послуг або виборі найбільш відповідного тарифу для ваших потреб. Наприклад, оператори пропонують тарифи з необмеженими хвилинами на інших операторів. Перерахувавши витрати за місяць, можна порівняти вартість тарифу і ваших оплат за дзвінки на інших операторів.

Міжнародні дзвінки можуть коштувати в кілька разів дорожче, ніж виклики всередині країни. Щоб уникнути значних витрат, можна знайти для розширення тарифів, які передбачають значну економію для міжнародних переговорів.

Телефонний дзвінок, https://apkpure.com
Телефонний дзвінок, https://apkpure.com
Телефонний дзвінок, https://apkpure.com

Як встановити мобільні додатки для безкоштовних дзвінків

Щоб зробити життя трохи простіше, варто витратити кілька хвилин часу на установку і авторизацію зручних мобільних додатків для дзвінків. Варто відзначити, що в обох абонентів повинно бути встановлено додаток, щоб з його допомогою зв'язатися один з одним.

Viber - це одна з найпопулярніших програм для дзвінків та повідомлень в Східній Європі. Щоб завантажити додаток на мобільний, треба перейти по посилання та вибрати потрібне програмне забезпечення (якщо у вас Apple, то треба натиснути на App Store, якщо інший телефон, то вибирайте Google Play). Після скачування вам потрібно пройти авторизацію через СМС повідомлення. Ви введете свою країну і номер вашого мобільного телефону. ваш мобільний номер прийде повідомлення від Viber з кодом, який необхідно ввести в нове з'явилося віконце. Після цього вам треба ввести своє ім'я й додати фото, щоб інші користувачі ідентифікували вас. Всім, у кого встановлений Viber і є ваш номер в контактах прийде повідомлення про те, що ви є користувачем програми.

Skype - це популярний додаток для відео дзвінків, телефонного зв'язку і текстових повідомлень. Спочатку, Skype був виключно програмою для ПК, але зараз вже його використовують і на телефонах. Це зручно тим, що ви можете однаково зручно користуватися програмою, як на комп'ютері, так і на смартфоні. Особливо це стосується робочих дзвінків. авторизація відбувається через Гугл-аккаунт або через електронну пошту. Щоб завантажити додаток на телефоні або на комп'ютері, скористайтеся посиланням та виберіть потрібний магазин для скачування. При авторизації треба ввести ваші дані: ім'я, дату народження, пошту і придумати пароль і нік. Якщо у вас є Гугл-пошта, то можна приєднатися до Skype через ваш обліковий запис Google. Після авторизації вам треба запитати у абонента, якому ви хочете подзвонити, його нік в Skype і знайти його в рядку пошуку в програмі. Коли ви відправите запит на листування, абоненту прийде повідомлення і тільки після його підтвердження згоди на спілкування, ви зможете зателефонувати йому або написати.

Telegram - це більш сучасна, розвивається програма для спілкування. Спочатку, це додаток було запущено, як зручний інструмент для передачі СМС повідомлень без обмежень. Зараз ця програма розширилася, її використовують для дзвінків і маркетингу. Ви можете підключитися до Telegram-боту і дізнаватися про акції, погоди, новинах і цікавих публікаціях. Щоб зареєструватися, потрібно завантажити програму посилання, вибрати магазин для скачування, авторизуватися за допомогою номера телефону, ввести ваш нік, додати фото і знайти потрібного вам абонента за номером телефону.

Більшість додатків для інтернет-дзвінків безкоштовні. Додаткові пакети або розширені можливості можуть оплачуватися додатково.