Яку зарплату будуть отримувати вчителі вже у 2020 рік

Українські вчителі отримають надбавку у розмірі 30% від посадового окладу. У проекті бюджету країни на 2020 рік заклали додаткових 2,2 млрд гривень на підвищення зарплат педагогам.

"Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, що значно менше реалістичною. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми виправляємо цю проблему і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати кількість учнів, яка є реалістичною", – наголосила Новосад.

Реформа медицини вигнала на вулиці сотні студентів

По всій Україні студенти медичних університетів вийшли на мітинг проти медичної реформи. Причиною мітингу стало нове положення про інтернатурі. У Києві мітингують під будівлею Міністерства охорони здоров'я України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У зв'язку з нововведенням студентів практично позбавили права обирати спеціальність. За новим законом, крім шести років навчання в університеті, студенти також повинні проходити інтернатуру, яку зробили довший. Крім цього – додалося кілька років резидентури.

Нардепам влаштували провокацію з красунею-моделлю

Народні депутати попалися на провокації, коли молода красуня шукала у Верховній Раді роботу помічниці депутата. За легендою, дівчина Вікторія без вищої освіти вирішила з головою зануритися в політику і прийшла шукати роботу просто до нардепів.

Так, дівчина, яка представлялася народним обранцям Вікторією, мала досвід роботи лише моделлю, працювала у фотозйомках.

Іноземні посли відвідали район розведення сил на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з послами Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів та Європейського Союзу. Глава держави прийняв у них вірчі грамоти.

Посли іноземних держав особисто переконалися, що Україна виконує свою частину домовленостей щодо розведення сил і засобів в Петровському і Золотом.

Кабмін назвав реальний розмір прожиткового мінімуму

У тексті проекту закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" говориться, що реальна величина прожиткового мінімуму в Україні у 2020 році складе близько 4251 грн. Текст проекту Кабінет міністрів подав до Верховної ради до другого читання.

Однак, законопроектом пропонується встановити в 2020 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2020 року - 2027 грн, з 1 липня - 2118 грн, з 1 грудня - 2189 грн.

Зеленський розсекретив мінуси "Слуги народу"

В Інтернеті з'явилося друге інтерв'ю глави держави Володимира Зеленського. Таким чином, президент України під час поїздки по місту на автомобілі Tesla розповів про те, які є плюси і мінуси у фракції "Слуга народу". І слід зауважити, що їх чимало.

За словами президента, плюси "слуг народу" в тому, що вони вже прийняли чимало важливих законів, які покращують життя українців.