У вересні деякі школи ввели в новий курс під назвою "Основи сім'ї", на якому старшокласників вчать, як обрати майбутніх чоловіків або дружин, влаштувати щасливе сімейне життя, планувати і виховувати дітей.

Наприкінці 2018 року МОН вирішило, що курс "не зашкодить освітньому процесу", але багато батьків помітило у підручнику надмірну релігійність і дискримінацію і попросило міністра Ганну Новосад перевірити його ще раз. Про це пише theБабель.

Спеціальна антидискримінаційна експертиза виявила у підручнику ряд тез, які порушують законодавство. Зараз висновок експертів вивчають юристи відомства, після цього його повинні передати Новосад.

Школа
Школа

Програма розрахована для 10 та 11-х класів загальноосвітніх шкіл. Курс факультативний, тому школам не обов'язково його викладати, а тільки за бажанням. За підрахунками автора курсу Адріана Буковинського, предмет читають у понад 120 українських школах. Це менше 1% від загальної кількості середніх шкіл, яких в Україні більше 16 тисяч.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В книгах описується така модель щасливої сім'ї: молоді чоловік і жінка одружуються, вінчаються, стають батьками, мати займається домашніми справами і "стимулює виховний потенціал чоловіка". Діти ростуть у релігійній християнській родині, де їм прищеплюють мораль і любов до Бога.

Школа
Школа

При цьому підручник з "Основ сім'ї" розповідає про види контрацепції без подробиць. Але абортам приділено кілька сторінок: перелічується безліч негативних наслідків, які очікують жінку, якщо вона перерве вагітність.

Класи, в яких з'явилися уроки з "Основ сім'ї", повинні самі замовити підручники сайт Буковинського і заплатити за комплект 250 грн.

Нагадаємо, в МОН виступили проти введення 40-годинного робочого тижня для вчителів.

Як повідомляв портал Знай.uа, старшокласники зможуть самі обирати, що вивчати у школах.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук попередив українських батьків, "є 2 тижні".