В науковому журналі Lancet Public Health було опубліковано дослідження вчених, яке показало, що більша частина досліджуваних бездомних мали одну спільну травму, а саме черепно-мозкову. До такого висновку прийшли експерти, дослідивши бомжів з Австралії, Канади, Японії, Південній Кореї, Великобританії і США.

Фахівці визначають черепно-мозкову травму, як раптове пошкодження мозку різної ступені тяжкості, яке виникає з-за сильного удару або поштовху в область голови. Таке пошкодження людина може отримати у ДТП, при падінні або нападі. Іноді черепно-мозкова травма викликає тривале пошкодження мозку, і це в багатьох випадках призводить до серйозних неврологічних і психічних розладів.

Бездомні, Вісті
Бездомні, Вісті

Так ось у ході дослідження вчені з'ясували, що у чверті бездомних з різних країн світу були травми голови різного ступеня тяжкості. Більш того, експерти виявили, що серед людей, які живуть на вулиці черепно-мозкові травми зустрічаються від двох до чотирьох разів частіше, ніж у решти населення. Вчені вважають, що травма голови може бути як одним із наслідків, так і однією з причин бездомності.

Бездомні, Вісті
Бездомні, Вісті

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, ми писали зворушливу історію "Батона", який піднімає бойовий дух наших героїв.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Херсоні бездомний зварився в окропі.

Також портал "Знай.ua" писав, як змінилося життя колишнього п'яниці, який три роки не пив.