Православною церквою у цей день вшановується пам'ять святителя Митрофана Воронезького (у схимі Макарія) та святого Олександра Невського — великого російського князя і полководця. Інші назви свята: «Митрофан», «День пам'яті Олександра Невського», «Єгорій», «Волхв».

У Митрофана була дружина і син, але у 40 років він став вдівцем і вирішив стати ченцем у Золотниківській пустелі. А потім став там же настоятелем. У 1682 році він став єпископом Воронезьким. Він дуже старався зміцнити православ'я і позиції церкви, зводив нові обителі, підвищував моральний рівень духовних осіб і боровся зі старими обрядами.

Олександр Невський жив у часи, коли на Русь нападали католицький Захід, монголо-татари і Литва. За своє життя він не програв жодної битви. Він захистив православ'я від католиків, а також уклав мир із Золотою Ордою.

Олександр Невський, фото: Правмир
Олександр Невський, фото: Правмир

Чого не можна робити 6 грудня

В цей день не можна їсти продукти тваринного походження, як і в інші дні посту. Також не зліться, стримуйте емоції і будьте доброзичливі до людей. Однак також постарайтеся уникнути ворогів і недоброзичливців. Інакше ви можете спровокувати їх на конфлікт.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Народні прикмети на 6 грудня

Приказки і прикмети

  • Єгорій зимовий — охоронець худоби, повелитель вовків.
  • На Русі два Егорія: холодний (6 грудня), та голодний (6 травня).
  • На небі мало хмар – буде ясно, але холодно.
  • Хмари закрили сонце, значить скоро почнеться буран.
  • Місяць чіткий і з гострими «ріжками» – зима буде студеною.
  • Якщо в цей день іде дрібний сніг і вітер дме з півночі, то 6 червня має пролитися холодний дощ.
  • Народжені 6 грудня будуть прекрасними мисливцями. Носити їм слід сапфір.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.