Сьогодні набрав чинності закон України “Про верифікацію та моніторинг державних виплат”, який вчора був опублікований в парламентській газеті “Урядовий кур’єр”.

Цим законом вводиться підтвердження права на отримання пенсій, субсидій, пільг, стипендій та інших виплат за рахунок державного та місцевого бюджетів, фондів обов’язкового державного соціального та пенсійного страхування.

Оформлення субсидій, фото: socportal.info
Оформлення субсидій, фото: socportal.info

Варто зазначити, що оприлюднений закон містить президентську правку, яка стосується збереження Національному агентству з питань запобігання корупції доступу до Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань, та до державного реєстру прав на нерухоме майно.

Нагадуємо, що на минулому тижні в Міністерстві соціальної політики оприлюднили нові вимоги для отримання субсидій.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Як писав Знай.ua, особливістю сучасних правил отримання субсидій є можливість обирати самостійно, у якому саме вигляді людина хоче її отримувати – готівковому чи безготівковому.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.