Пілоти українського літака МАУ виходили на зв'язок із диспетчером перед катастрофою та виконували їх інструкції. Про це повідомило інформоване джерело в урядовій комісії з розслідування цієї трагедії, пише "Хвиля".

Як відомо, жахлива трагедія сталася 8 січня. Саме тоді літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану, забравши з собою життя 176 людей.

Вже через деякий час після аварії з'явилася інформація стосовно того, що пілоти українського судна від самого початку польоту не могли зв'язатися з вежею і диспетчером, про що свідчать дані перевірки "чорної скриньки" екіпажу.

Аварія МАУ, фото з вільних джерел
Аварія МАУ, фото з вільних джерел

Однак, наразі з'ясувалося, що в Ірані збрехали, бо, за результатами експертизами, екіпаж весь час виконував вказівки вежі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Той поворот, який здійснював пілот, всі маневри були визначені вежею. Такою є траєкторія руху майже всіх бортів, що вилітають із цього аеропорту. Пілот повністю виконував команду диспетчера Ірану", – сказало джерело.

Нагадаємо, що раніше очевидець аварії розповів, що пілот українського Boeing 737 відвів літак від житлових кварталів Тегерана, тим самим врятувавши кілька будинків. В результаті авіалайнер впав в одному з парків Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо