Верховна Рада України прийняла законопроєкт під номером 1210, в якому є зміни за податками при продажі машин. Цей закон не вводить 2 ставки податків, які сплачує продавець, а 3.

Перекуп авто

Також у разі продажу одного авто (мотоцикла) протягом року фізична особа нічого не платить. Ставка податку – 0%.

При продажу другого авто (мотоцикла) протягом року податок вже складе 5%.

А ось при відчуженні 3 і більше автомобіля (мотоцикла) потрібно буде сплатити вже 18% від оціночної вартості транспортного засобу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Закон явно спрямований у бік так званих "перекупок" для того, щоб позбавити їх змоги вести свій бізнес "в чорну", як фізособа. Але, деякі формулювання дають підставу вважати, що норми нового закону можуть торкнутися і звичайних громадян. Вся справа в тому, що третій угодою і відповідно податком 18% буде обкладатися будь-яке відчуження транспортного засобу протягом року. Зокрема, якщо продати мотоцикл, а потім машину з причепом, то високий податок доведеться заплатити з однієї з угод.

Перекуп авто

У той же час, "перекупки" часто не реєструють автомобілі на себе, а купують його за дорученням.

Таким чином, депутати хочуть створити законодавче поле для торгівлі уживаними машинами через спеціалізовані компанії та автосалони.

Нагадаємо, що Kia планує створити 11 акумуляторних електромобілів в списку моделей до 2025 року, які будуть мати до 500 км ходу без підзарядки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", антимонопольний комітет заявив, що нові ціни пального не досить обґрунтованими, у зв'язку з цим вони мають намір провести своє власне розслідування.

Також "Знай.ua" писав, що у Huawei є інші інтереси, які вони сподіваються реалізувати, а саме допомога у створенні автомобілів.