Українці їдуть на заробітки не тільки в Польщі, але й інші країни Європи. Однак потрібно знати нюанси перед працевлаштуванням за кордоном, щоб не опинитися в неприємній ситуації.

Ізраїль має з Україною зараз досить напружені відносини. Варто знати, що українців часом не пускають навіть за турпутевкам. Мешканка Мелітополя, нелегально працювала в Ізраїлі сім років, вирішила повернутися в україну, щоб проголосувати на виборах. Вона виконала свій громадянський обов'язок, але ціна виявилася надто високою - депортація.

Так, легально там влаштуватися дуже складно, а нелегальний шлях призведе до депортації та втрати грошей замість їх заробітку.

Заробітчани, скріншот з відео
Заробітчани, скріншот з відео

У Німеччині обов'язково потрібно знати мову. Так, країна розглядає доглядальниць, медсестер, лікарів з підтвердженими дипломами та іспитом з німецької мови. Іспит проходить у Києві і лише у двох столичних внз видають сертифікат, який котирується в Німеччині. Вартість іспиту - близько 3 тис. грн. Не всім вдається здати його з першого разу, а за перездачу доведеться знову платити.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В інтернеті чимало пропозицій про роботу в скандинавських країнах з великими зарплатами. Однак не варто поспішати збирати валізи.

"Заплативши невідомому вам людині або фірмі за вакансію 800-900 євро, вам доведеться суттєво витратитися на дорогу і відправитися в чужу країну, де все може скластися зовсім не так, як вам обіцяли. Тим більше не варто вірити агентствам, які обіцяють відправити вас в Німеччину, Фінляндію або ще куди-небудь по польській візі. Польська робоча віза дозволяє працювати тільки в Польщі, а чеська віза - в Чехії", - попереджає Олена Медведєва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві парочка заробітчан залишила таксиста Über без честі і телефону.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус змусив Польщу піти на відчайдушні заходи, з чим зіткнуться на кордоні заробітчани.

Також Знай. ua писав, що аферист обдурив сотні заробітчан у Польщі, розлючені українці показали досьє на кривдника.