Всесвітній день поезії

Цей день заснували у 1999 році за рішенням ЮНЕСКО. Спочатку його відзначили в Парижі, тому що саме там розташована штаб-квартира ЮНЕСКО. Дивно, але саме поезія спонукає людей творчість. Намагаються також заохочувати мовне розмаїття, підтримувати зникаючі мови за допомогою поезії. Крім того, у цей день маленькі видавництва, літературні клуби, поети можуть заявити про себе і відродити поетичне слово.

Міжнародний день лялькаря

Ініціатива надійшла від Джівада Золфагаріхо, іранського лялькаря, який вирішив, що потрібно відзначати такий день в світі. У 2000 році пройшов Міжнародне товариство діячів театру ляльок. Тоді і почали обговорювати, що варто заснувати таке свято. Але жвава дискусія так і не вирішила нічого, тому тільки через два роки прийняли свято для всіх лялькарів. За традицією його відзначають 21 березня. У багатьох країнах його відзначають досить широко професіонали і шанувальники цього мистецтва.

Свято 21 березня, фото: pixabay
Свято 21 березня, фото: pixabay

Міжнародний день Навруз

Навруз відзначають з 2010 року, ООН запропонувала ввести цю дату для кількох держав. Саме слово Навруз означає «новий день», хоча трохи відрізняється за написанням і вимовою в різних країнах. Це також день весняного рівнодення, коли оновлюється природа і точно вже приходить весна. А коріння свята сягають ще в часи, коли люди не могли писати. Зараз його відзначають понад 300 мільйонів людей у світі.

Свято 21 березня, фото: getty images
Свято 21 березня, фото: getty images

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Всесвітній день людей з синдромом Дауна

Цей день святкують з 2005 року. Ініціаторами стали учасники шостого симпозіуму по даній темі. Генасамблея ООН оголосила його і постановила, що потрібно всім державам-членам відзначати його кожен рік, а також його відзначають відповідні організації міжнародного масштабу і ООН. Але стосується це свято також і до приватного сектору, громадянського суспільства, адже необхідно більше інформувати людей по цій темі.

Православні свята:

  • Седмиця 3-тя Великого посту. Поминання покійних.
  • День пам'яті преподобного Феофілакта исповедальника, єпископа Нікомидійського.
  • Святкування ікони Божої Матері "Знамення" Курської-Корінної.
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.