Оплата в розмірі 7 євро раз на три роки за дозвіл в'їзду в ЄС для українців та громадян інших країн поза шенгенської зони переноситься з 2021 на 2022-2023 рік. Про це йдеться на сайті ETIAS (Європейська інформаційна система авторизації подорожей).

Уточнюється, що видача такого дозволу займе всього 10 хвилин у разі відсутності зауважень у правоохоронних органів. За кожне звернення доведеться заплатити комісію в розмірі 7 євро (для осіб молодше 18 і старше 70 років – безкоштовно).

Українцям потрібно заповнювати заяву на сайті ETIAS за 96 годин до дати від'їзду. При цьому дозвіл не є аналогом віз, а за наявності візи оформляти дозвіл не потрібно.

Попередня авторизація дозволить ЄС завчасно ідентифікувати осіб, які можуть представляти загрозу, і значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС.

аеропорт, фото Pxhere
аеропорт, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В заяві потрібно вказати ім'я, прізвище, дату народження, місце народження, громадянство, адресу електронної пошти та номер телефону, освіту і досвід роботи.

Для неповнолітніх законний опікун повинен подати заяву на ETIAS; для членів сім'ї громадян ЄС з інших країн заявник повинен надати підтвердження спорідненості, картку проживання та іншу довідкову інформацію.

У разі збою в системі ETIAS, заявку може бути оброблено вручну. Передбачається, що така обробка триватиме 4 дні або максимум 2 тижні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям зібралися відкрити новий безвіз, куди пакувати валізи вже цього року.

Як повідомляв портал Знай.uа, 22 країни змінили правила отримання віз, що потрібно знати.

Також портал Знай.uа писав, що Європа кардинально змінює правила в'їзду для заробітчан, яких незручностей чекати на кордоні.