Не території України глобальне потепління і зміна клімату може викликати дуже серйозні проблеми з врожайним сезоном, також на Півдні країни можуть бути затоплення і поширення великої кількості сільськогосподарських шкідників, які раніше в нашій країні не зустрічалися.

Про це свідчать заяви голови Української кліматичної мережі Іллі Єременка.

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube

За його словами, аномально мала кількість опадів цієї зими, суха земля і маловодність річок вплине на можливості вирощування сільгоспкультур вже в 2020 році. Також вчений акцентує увагу, що в цілому середньорічна температура на планеті підвищується, і перш за все це впливає на водність, на доступ до води. Згідно з даними опитування громад в Україні, вже помітні пересихання великої кількості малих річок, а рівень води у великих — падає.

Врожай, скріншот: YouTube
Врожай, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"І така посушливість — це навидиміший результат в Україні, у свою чергу це впливає на кількість пожеж, що зростає ", - зазначив кліматолог.

Крім того, випадає кількість опадів, на які не розраховані системи дощової каналізації в Україні, і в деяких містах деякий час після дощу вода може стояти глибиною в метр. Як наслідок зміни клімату для України Єременко називає можливість підняття рівня моря, що призведе до затоплення великої кількості прибережних територій. Зокрема, південні регіони України, частину Одеси може бути затоплено, а також ще близько 200-250 населених пунктів, причому деякі буде підтоплено, а деякі — втрачено.

У зв'язку з тим, що в Україні в результаті зміни клімату не буде повністю руйнівних наслідків, то до країни можуть переселятися кліматичні біженці з інших країн, де неможливо буде жити (наприклад, з Африки або Індії).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали сніжне фото з Карпат в останній день березня - мінус 17 і завірюха.

Як повідомляв Знай.uа глобальне потепління не дісталося, в Антарктиді встановлено температурний рекорд.

Знай.uа писав, прогноз погоди на квітень — дощі не пощадять навіть на Великдень, літом і не пахне.