МОЗ хоче пом'якшити карантин в Україні, що зміниться вже скоро

Міністерство охорони здоров'я України збирається запропонувати уряду пом'якшити карантин. Так, вже скоро українцям можуть дозволити знову відвідувати парки, музеї і бібліотеки. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Європа зглянулася над українцями і пустила на заробітки, але є великий нюанс

Найближчим часом в'їжджати в європейські країни українці не зможуть. При цьому є виняток для окремих категорій заробітчан. Так, в ЄС тепер можна потрапити лише на збирання врожаю.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зараз працівники для збору врожаю в Західній Європі в дефіциті. Якщо працівників не набрати вже до травня, ягоди і фрукти-овочі просто згниють, а ціни на них поповзуть вгору. З цієї причини сайти вакансій заповнені пропозиціями щодо збору урожаю в Німеччині, Нідерландах, Фінляндії.

заробітчани у Європі, фото Pxhere
заробітчани у Європі, фото Pxhere

Українські військові розробили ударний безпілотник неймовірної потужності

Безпілотник People's Drone PD-1, дрон "малого" тактичного класу від Всеукраїнського центру волонтерів "Народний проект" і української компанії UkrSpecSystems, отримав потужне озброєння.

Для PD-1 було розроблено спеціальну систему підкрильових контейнерів, які дозволяють вмістити боєприпаси. Це значно розширює спектр використання БПЛА. Тепер він може не тільки виявляти цілі і коригувати вогонь, але і самостійно знищувати противника.

Безробітним українцям на період карантину підготували "допомогу" - коли і скільки

В Україні на час карантину, який запровадив уряд через пандемію коронавірусу, для безробітних мінімальний розмір соціальної допомоги становитиме 1 тисячу гривень.

Про це повідомила Державна служба зайнятості. Рішення застосовується з початку оголошення епідемії, тобто з 12 березня, і діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Обвал цін на нафту - чи варто українцям очікувати різкого зменшення вартості бензину

Незважаючи на те, що ціна на нафту американської марки WTI впала нижче нуля, українським автомобілістам не варто перебільшувати те, що відбувається в США, та чекати різкого зменшення вартості пального.

Ціна на бензин в Україні впаде максимум на 2-3 гривні навесні цього року. Це триватиме не довго - орієнтовно до червня 2020-го. До того часу ціна на нафту на світовому ринку, швидше за все, стабілізується.

Бензин в Україні подешевшає, фото: УНІАН
Бензин в Україні подешевшає, фото: УНІАН