Поки світом шириться пандемія коронавірусної хвороби COVID-19, в ОРДЛО сталася інша "епідемія" - фейкових новин про розповсюдження небезпечної інфекції.

Про це повідомляє видання Апостроф.

Характерно, що дезінформуючі повідомлення, які поширюються групами, близькими до терористичних формувань "ДНР" і "ЛНР", спростовують ризики захворюваності в ОРДЛО, в той час як перебільшують загрозу на решті територій України.

У ДНР спочатку розповсюджували новини про декількох захворілих невідомою хворобою бійців ЗСУ, потім ця цифра зросла вже до сотень. Пізніше з'явився ще й фейк про затримання на передовій журналістів трьох провідних українських телеканалів, нібито за те, що ЗМІ дізналися справжнє число інфікованих військових.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Популярні новини зараз
Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

У ЛНР інформаційний потік фейків набагато потужніший. Наприклад, там стверджують, що у військові частини приїхали співробітники СБУ і забрали у бійців телефони, щоб приховати факти захворювання.про спалах захворювання.

Також розповсюджуються "новини", про порушення з боку українських військових, у тому числі розбійництво та мародерство. Цікаво описують випадок "пограбування" та побиття одного з цивільних українськими військовими. Окрім звичайних деталей розбійництва, фейк у деталях розписує військовослужбовця з ознаками захворювання, який ледь не навмисно кашляв на потерпілого.

Також ширяться "новини" про те, що вищий офіцерський склад, ігноруючи загрози військовим на передовій, почав раз на два дні тестувати на коронавірус генералів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Найманці Путіна напали на бійців ВСУ, незважаючи на Великдень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єрмак заговорив про "переговори з терористами" і окреслив свою позицію щодо ОРДЛО.

Також "Знай.ua" писав, як українців розводять неіснуючими ліками проти коронавірусу, - ЗМІ.