Порту довгий час був одним з найпопулярніших міст серед любителів вина - це місце, де можна знайти кращий, солодкий, смачний портвейн. Але це місто біля моря може запропонувати більше, ніж вино. Porto (або Oporto, як його іноді називають) - привабливий європейський міні-мегаполіс на північно-західному узбережжі Португалії, де мандрівники можуть насолодитися культурою і природою. Туристи можуть відвідати безліч музеїв, помилуватися його величною архітектурою і, звичайно ж, відпочити на пляжі.

Місто отримало прізвисько Cidade das Pontes, або «Місто Мостів», завдяки шести аркам, що охоплюють Ріо-Дору (річка Дору), яка проходить вздовж південного краю Порту. Найкращий вид на річку Дору відкривається з мосту Dom Luís I, який є найбільш культовим з шести споруд Порту. Тут можна відчути неповторний шарм Порто, від його барвистого історичного району Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО до півночі до сусіднього міста Віла-Нова-де-Гайя на півдні, де розташовані сумно відомі виноробні регіону.

У Порту можна їхати не тільки на вихідні, а й на цілий тиждень, щоб насолодитися сучасним мистецтво в комплексі Серральвес і оцінити історію старих церков Порту, таких як Се і Игреджа-де-Сан-Франциско.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Коли краще їхати в Порту

Найкращий час для відвідування Порту – період з травня по вересень, коли погода сонячна і тепла. В цілому, Порто має помірний клімат. Влітку спекотно, але не занадто, а бриз і прилеглі пляжі допоможуть вам перенести спеку. Восени - більш низькі температури і періодичні дощі, взимку дощі йдуть частіше. Навесні тут тепло і в міру волого.

Незалежно від того, що саме ви захочете відвідати в Порту, ви привезете з собою чудові фотографії, прекрасний настрій і парочку пляшок відмінного вина.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Культура, етикет і кулінарія в Афінах: що поїсти і як вести себе з місцевими

"Знай.uа" писав про те, Як недорого відпочити у величних Афінах

Нагадаємо, Oktoberfest 2018: чим здивує гостей наймасштабніший фестиваль пива