Лісабон вражає подорожуючих своєю невимушеною чарівністю. Розташування на семи пагорбах, атмосферні провулки між барвистими, багатовіковими будівлями приваблюють туристів з усього світу. Химерний замок Святого Георгія заглядає в горизонт, передаючи таємницю Старого Світу зростаючому космополітичного місту. І, незважаючи на сучасні будівлі, які повільно ростуть по всьому місту, сільське життя продовжує розвиватися.

Але Лісабон – це більше, ніж відпочинок в кав'ярнях і поїдання традиційних pastéis de nata (тортики з заварним кремом) протягом всього дня. Тут можна робити все: від вивчення клубів Фадо в Байрро-Альто до насолоди видом з вершини ліфта Санта-Жушта; від чиллінгу на пляжах Кашкайша до полювання за скарбами на історичному маркеті Фейра та Ладра; від спостереження за гігантськими експозиціями в Океанаріумі до поїдання бакальхау (солоної тріски). Лісабонська прибережна столиця багата можливостями.

Лісабон потрапив в такі рейтинги:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

• найкращі доступні відпустки в Європі
• найкращі медові місяці в Європі
• найкращі доступні європейські медові місяці
• найкращі весняні вихідні
• найкращі місця для відвідування в Європі

Як заощадити в Лісабоні

Отримайте туристичну карту Лісабона. Вона пропонує безкоштовне користування всім громадським транспортом міста, безкоштовне відвідування багатьох основних визначних пам'яток і всілякі знижки. Карту можна придбати в туристичних інформаційних точках або на веб-сайті Lisboa Card для 24-, 48 - та 72-годинного використання.

Перебування в пансіоні Pensão (пансіонат) - це як гостьовий будинок з окремими кімнатами, іноді з власною ванною кімнатою, іноді – зі спільною. Ціни більш ніж розумні, тим більше що гостьові будинки, як правило, розташовані недалеко від визначних пам'яток. І в них немає дорогих готельних номерів.

Зверніть увагу на те, що в першу неділю кожного місяця багато пам'ятки та музеї можна відвідати абсолютно безкоштовно, наприклад, Вежу Торрі-де-Белен і Monastery of St. Jerome. Цей список можна продовжувати ще дуже довго!

Нагадаємо, що Порту - рай для тих, хто любить вино, солодощі та морепродукти

Раніше "Знай.uа" писав про Будапешт - місто, в якому панує атмосфера контрасту і гармонійності

Портал "Знай.uа" повідомляв про те, чого варто чекати від Валенсії, суміші Мадрида і Барселони