Зовсім не обов'язково чекати літа, щоб отримати можливість покупатися в морі та позасмагати на сонечку. Ви можете зайнятися волонтерством і відправитися в теплу країну прямо зараз. По всьому світу хости запрошують волонтерів в свої будинки і забезпечують їх усім необхідним. Це може бути притулок для собак, догляд за дітьми, навчання школярів, экоферма або що-небудь інше. Ми зібрали для вас цікаві програми 2019 року.

Мовне кафе, Туреччина

Говорити англійською - єдине правило мовного кафе, в яке запрошують добровольців для постійного спілкування з відвідувачами та допомоги по господарству. Заклад розташований в турецькому місті Спарта. Волонтер працюватиме з 6 до 11 вечора. А вся перша половина дня вільна. Власники кафе надають апартаменти з wi-fi і безкоштовне харчування. Тривалість програми: від 7 днів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розплідник для собак у Таїланді, лютий

Він розташований в тайському місті Сонгкхла. Волонтерить необхідно 5 годин на день, 5 днів на тиждень. Тривалість програми – від 14 днів. Для того, щоб стати учасником, необхідно знати англійську або тайська мова. Власниця притулку – колишня вчителька з Австралії на ім'я Тамара. Їй потрібна допомога в годуванні, миття, тренуваннях тварин і в поїздках до ветеринара. В обмін на це вона пропонує безкоштовне харчування і скромну кімнатку. В будинку живе 15 собак, до цього варто бути готовим.

Уроки англійської в Індонезії

Викладати англійську необхідно по 5 годин в день, 5 разів на тиждень. Тривалість – від тижні. Ервін – випускник з педагогіки, який допомагає місцевим (Центральна Ява) вивчати роботу за комп'ютером та англійська мова. У вільний час волонтер може відпочивати на пляжі. Він також буде знайомитися з місцевою кухнею і відвідувати з хостом цікаві місця. Він отримає кімнату з кухнею, щоденне харчування і навіть скутер.

Няня, Мальдіви

Сім'я з Європи на маленькому острові в Індійському океані шукає дівчину, яка допоможе в догляді за 3-річними двійнятами Оушеном і Гайей (4-5 годин в день, 5 днів на тиждень). Мова: італійська, німецька, англійська. Перевагою буде знання вальдорфської педагогіки і системи Монтессорі. Волонтер буде жити в кімнаті для персоналу. Його забезпечать безкоштовним харчуванням, а також можливістю займатися дайвінгом, водними видами спорту.

Хостел, Камбоджа

У місті Кампот розвивається поки ще невелика мережа хостелів, в яку потрібні помічники. Волонтери будуть заселяти і виселяти осіб, стежити за баром, готувати сніданки, організовувати бронювання та допомагати з облаштуванням нового будинку (5 годин в день, 5 днів на тиждень). Вони будуть жити в кімнаті з кухнею і безкоштовно харчуватися. Тривалість програми: від місяця. Мова: англійська.

"Знай.uа" писав: найкращі стажирувальні програми за кордоном 2019

А також про навчання за кордоном (найкращі молодіжні програми)

Нагадаємо: 90-річний дідусь розповів, як не втратити спрагу життя