Стало відомо, що в Північній Ірландії більше ніж півтора роки не можуть сформувати уряд. Це новий світовий рекорд. Про це стало відомо з повідомлення The New York Times.


В результаті політичних змін, уряд в країні розпався у січні 2017-ого. Причиною став неоднозначний екологічний законопроект. Потім чиновники не могли порозумітися і в інших політичних питаннях. Після внутрішнього розколу уряду так і не вдалося відновити свою роботу аж до нині.


Таким чином, ці події викликали обурення в ірландців, тож вони неодноразово виходили на протести та закликали нарешті знайти вихід зі складної ситуації і взятися за роботу. З аналогічною заявою виступила й центральна влада Об'єднаного Королівства Великої Британії і Північної Ірландії.


Варто додати, що раніше рекорд "неробочого парламенту" належав Бельгії. З 2010 року по 2011-й там не могли призначити уряд 540 днів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До слова, найщасливіша країна ЄС, де живуть найздоровіші люди, знаходиться в Західній Європі - це Ірландія. Здоровими і щасливими себе відчувають мало не всі опитані ірландці.

Про це повідомляє "Ліга net".

Принаймні, такими себе відчувають самі її жителі, як показали результати соцопитування на замовлення Єврокомісії.

97% опитаних ірландців вважають себе щасливими: це найвищий показник в ЄС (середній показник - близько 83%). Ця ж країна веде в категорії відчуття здоров'я: 92% респондентів заявили, що цілком здорові (середній показник - 78%).

Найбільш нещасливими себе відчувають румуни - тільки 59% опитаних з цієї країни вважають себе задоволеними життям, а самими хворими - латвійці: всього 14% опитаних в Латвії заявили, що відчувають себе чудово.

В цілому, говорять соціологи, більшість жителів ЄС вважають своє життя як мінімум непоганий, і говорять про рівні можливості для всіх. При цьому серед країн по другому пункту є чималі відмінності: якщо 81% датчан вірять, що мають рівні можливості, то лише 18% греків з ними в цьому солідарні.

Опитування показало, що більшість жителів ЄС (84%) вважають різницю в доходах занадто великий. Особливо високий цей показник в Португалії (96%) і ФРН (92%), а найнижчий - в Нідерландах (59%). У всіх країнах ЄС, крім Данії, більше 60% опитаних впевнені - влада повинна щось зробити з цього приводу.

47% європейців вважають, що глобалізація - це добре, з ними не згодні 21% опитаних. 39% респондентів в ЄС вважають приплив мігрантів в їх країни позитивним моментом, а 33% - негативним.

Опитування Євробарометра №471 проводився 2-11 грудня 2017 роки; в 28 країнах-членах ЄС опитали 28031 чоловік.

Нагадаємо, Україна часто переоцінює корисність порад ззовні. Стратегію змін – економічних насамперед – мусить народити вітчизняна підприємницька спільнота.

Як повідомляв Znaj.ua, в питанні війни з Російською Федерацією, Україну "підвела" зміна її ядерного статусу. Про це повідомив народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов в ефірі програми "Спецпроект з Наташею Влащенко", передає Politeka.

Також Znaj.ua писав про те, що 13 серпня 1961 року, 57 років тому почалося будівництво Берлінської стіни.