Ярослав Качиньський виступив із заявою, яка вразила світ. Час, коли Росія смикала за мотузочки, а Польща виконувала - підійшло до кінця. Про це свідчить будівництво судноплавного каналу на Віслінської косі.

Виступ голови лідируючої партії Польщі "Право і Справедливість" прозвучало так:

"Часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна, а що ні на польській території, завершилися". - заявив Ярослав Качинський
Ярослав Качинський впевнений, що «перша лопата» під каналом в Вислинськой косі буде вирита ще під час нинішньої виборчої кампанії. На переконання політика, ця інвестиція важлива економічно, хоча це теж демонстрація польського суверенітету.

На питання про звинувачення Москви в тому, що ця інвестиція може бути небезпечною для екології, польський політик відповів: «відомо, що вони завжди були проти цього».

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Коли ми вперше прийняли це рішення, росіяни відразу заявили, що відкривають можливість для входу кораблів в Вислинський затоку. Але потім виявилося, що це можливо робити з їх дозволу, як це постійно було з ними. Просто цей канал економічно важливий для Ельблонґа і для тієї частини Вармінсько-Мазурського воєводства навколо цього міста, але це також певна демонстрація польського суверенітету", - заявив Качиньський.

"Ця інвестиція важлива для статусу Польщі. Польща остаточно мусить скинути з себе будь-які залишки статусу залежного держави", - переконаний політик.

Також Ярослав Качиньський заявив, що багато хто зараз дбають про екологію, але грубого порушення в Балтійському морі ніхто не помітив. А треба б почати саме з цього, так як проекти, типу "Стрім" більш небезпечні і загрожують екологічної ситуації в море.

"Зараз різні сили нагадують про екологію. А я б нагадав про Nord Stream 1 і Nord Stream 2. Це широкомасштабне порушення в Балтійському морі екологічної безпеки, а тут загрози (під час копання каналу – ред.) немає ніякої", - сказав голова Права і справедливості.

Польща зможе впоратися із організацією і будівництвом судноплавного каналу на Віслінської косі без Росії. Готовність брати на себе всі ризики і відповідальність дуже похвальна. Нікому не потрібні зайві "чужі руки" в управлінні державними ресурсами. Все має бути в "родині"!

"Знай.иа" Качинський оголосив про розпад Євросоюзу.

"Знай.иа" писав про те, що українці відповіли Качиньському з приводу Бандери.