Іранські військові повідомили, що завдали суттєвих втрат силам "Ісламської держави".

Про це повідомило агентство Таснім з посиланням на командувача Повітряно-космічними силами КВІР бригадного генерала Аміра Алі Хаджизаде, пише "Сегодня".

Згідно з повідомленням, "Вартові ісламської революції" - корпус елітних частин Збройних сил Ірану (КВІР), в понеділок, 1 жовтня, ліквідував в Сирії майже 40 ватажків терористичного угрупування "Ісламська держава".

У вівторок, 2 жовтня, телеканал "Аль-Арабія" також повідомив, що єгипетська армія ліквідувала на півночі Синайського півострова одного з найбільш впливових ватажків місцевого осередку терористичної угруповання "Ісламська держава". Бойовик на прізвисько Абу Хамза аль-Макдісі знищений в результаті рейдів ВС арабської республіки близько двох тижнів тому. Відзначається, що вбитий терорист, справжнє ім'я якого Фуадом Абу Айяш, відповідав за планування операцій та підготовку членів угруповання. Він був вихідцем з сектора Газа і проживав раніше в одному з районів на палестинській стороні Рафаха.

Нагадаємо, що верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї заявив про підтримку режиму сирійського президента Башара Асада.

За його словами, Тегеран поділяє позицію, навіть попри міжнародний протест щодо кривавих подій у передмісті Дамаска, Східній Гуті.

Ця заява з'явилась у ЗМІ одразу після того, як представники Євросоюзу звернулися до Ірану та Росії із вимогою вплинути на їхнього союзника Асада, аби припинити криваві розправи над мирними населенням, зокрема у Східній Гуті, де жертв було найбільше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Іран приєднався до сирійської бійні Асада.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сполучені Штати Америки готуються до серії потужних авіаударів по важливих ядерних об'єктах Ірану.

Також "Знай.ua" писав, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ про відновлення санкцій проти Ірану.