У Єгипті в губернаторстві Мінья обстріляли автобус з коптськими паломниками. В результаті інциденту загинуло щонайменше 7 людей, ще 14 отримали поранення. Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що в автобусі перебували християни Коптської православної церкви, які прямували в монастир св. Самуїла Сповідника. Серед них були діти.

Відповідальність за напад взяли на себе ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що в результаті серії терактів в регіоні Сувейду у Сирії загинули більше 150 людей і ще більше двох сотень отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відзначається, що ця атака стала найбільшою в регіоні з моменту початку сирійської революції в 2011 році. Міжнародні спостерігачі відзначають, що кількість жертв буде рости через високе числа важких поранень.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Серед загиблих 26 цивільних, у тому числі 9 дітей. Бойовики "Ісламської держави" вже взяли на себе відповідальність за серію нападів", - розповіли в Обсерваторії.

Після завершення операції сирійської армії проти опозиційних угруповань в провінціях Сувейді, Дараа і Кунейтра сили режиму президента Сирії приступили до ліквідації анклаву бойовиків ІДІЛ в долині річки Ярмук, який примикає до кордону з Йорданією та ізраїльськими Голанськими висотами, де 24 липня ізраїльська система ПРО збила сирійський винищувач російського виробництва.

В Ізраїлі заявляють, що війська Асада хочуть встановити контроль над сирійськими Голанськими висотами, які підпорядковуються ООН. Літак впав на контрольованій ІДІЛ території, пілот сирійського винищувача загинув.