У соціальній мережі Facebook через банальну випадковість зникла низка старих дописів її засновника Марка Цукерберга, датованих 2007-2013 роками. Про це йдеться у повідомленні видання Business Insider, воно власне і виявило зникнення старих постів.

Зокрема, з соціальної мережі випадково зник пост її Цукерберга, у якому йшлося про придбання компанії Instagram. До того ж, зникли майже всі пости Цукерберга за 2007-2008 роки.

Варто зазначити, що у 2014 року офіційні заяви Facebook почали здійснювати не у звичайних облікових записах, а у спеціально створеному корпоративному блозі компанії. З тих пір посилання на пости з заявами, зробленими до 2014 року, більше не активні та ведуть на головну сторінку корпоративного блогу.

Відповідаючи на запит Business Insider у Facebook зазначили, що пости Цукерберга з усіма важливими заявами "було помилково видалено". Спецціалісти ІТ галузі пов’язують інцидент із помилкою з технічними негараздами. Однак, коли про "помилку" стало відомо, то пости вирішили більше не відновлювати, адже "ця робота забрала б чимало часу та зусиль, при цьому гарантованого результату отримати не вдалося б".

Раніше зазначалось, що Facebook видалив понад 2 тисячі сторінок, пов'язаних з Іраном та Росією. У деяких з них писали про Україну.

На початку січня Facebook вже видаляла 512 груп, сторінок та облікових записів, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та Instagram.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Нагадаємо, Facebook дозволив користувачам самим перевірити "витік" даних.