У п'ятницю, 17 травня, два літаки чеської авіакомпанії Smartwings зіткнулися в аеропорту Праги в Чехії.

Інцидент стався, коли два повітряних судна авіакомпанії Smartwings з пасажирами вирулювали на злітну смугу в аеропорту ім. Вацлава Гавела, повідомляє місцевий сайт Novinky. Один з літаків повинен був вилетіти в напрямку іспанської Мадейри, а другий - в Єгипет.

Відзначається, що при зіткненні літаки зачепили крила один одного.



В цілому на обох лайнерах було 278 пасажирів, ніхто з них не постраждав. За словами представника аеропорту Романа Паквоня, літаки отримали незначні пошкодження, після чого пасажирам довелося повернутися в термінал.

Представники авіакомпанії пересадили мандрівників на інші літаки Smartwings, і вони вирушили в пункти призначення.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Технічний огляд одного з лайнерів проведуть ще вночі, а другий літак оглянуть протягом вихідних.

В Інституті з розслідування авіаційних подій повідомили, що на розслідування інциденту може піти до трьох місяців. Експерти допускають, що в результаті авіаперевізник може припинити свою діяльність.