Через аномальну спеку, що накрила всю Францію, у соборі Паризької Богоматері почали руйнуватися кам'яні склепіння. Про це пише видання Le Figaro.

Так, з'ясувалося, що в особливо спекотні дні з будинку падали камені.

"Під час періодів особливо високих температур з кам'яних склепінь собору Паризької Богоматері падало каміння, та роботи по зміцненню будівлі були терміновими заходами, які проводили під загрозою його обвалення", – розповіли в міністерстві культури Франції.

Читай Знай.иа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, роботи з реставрації Нотр-Даму були припинені 25 липня по рекомендації трудової інспекції через небезпеку забруднення території свинцем. Ремонт хочуть відновити в понеділок, 19 серпня.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Рекомендації інспекції праці вже в значній мірі враховані замовником і будуть враховані в ході всієї роботи по консервації і реставрації собору", – додали в міністерстві.

Нагадаємо, що архітектор Нотр-Даму повідомив всьому світові сумні новини.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Франції показали знімки майже згорілого собору Паризької Богоматері.

Також портал Знай.uа писав, що причиною пожежі в Нотр-Дамі могла стати непогашена сигарета або несправність електрики.