У Росії можуть посадити громадянського активіста Костянтина Котова. Він виходив на протести проти несправедливого утримування українських політв'язнів, виступав проти анексії Криму Росією, займався організацією передачі продуктів полоненим українським морякам, які утримуються в московських СІЗО.

Котову загрожує до 4,5 роки ув'язнення, повідомляє його адвокат Марія Ейсмонт.

"Завтра в 11 годин ранку у Тверському суді починається по суті процес по справі Костянтина Котова - людини, який виходив на вулицю за всіх несправедливо засуджених і переслідуваних в нашій країні", - написала адвокат на особистій сторінці у Facebook.

Котова звинувачують у неодноразовому порушенні встановленого порядку організації або проведення мітингу. Він був затриманий наприкінці липня, а у серпні заарештований рішенням Пресненського районного суду Москви.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вот говорила же мама с детства: "Не морщи лоб!"

Geplaatst door Maria Eismont op Dinsdag 3 september 2019

Костянтин Котов – програміст і громадський активіст. Він став першим обвинувачуваним за так званою "дадінською" статтею, якого відправили під арешт під час слідства. Приводом для кримінальної справи проти Котова стали три адміністративні протоколи – за публікацію у фейсбуці із закликом на неузгоджену акцію, а також за участь у неузгоджених ходах.

Слідство у справі Котова завершилося в рекордні терміни – всього через день після висунення звинувачення. Всього воно тривало два з половиною дні. 12 серпня Котова затримали, а вже 15-го слідство завершилося. 14 серпня суд відправив Котова в СІЗО.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з путінських буцегарень вирвався ще один політв'язень: Роман Терновський вже в Україні.

Також Знай.uа писав про те, Олег Сенцов з'явиться у центрі Львова: "Саджайте квіти, а не людей".