Майбутнє генетично модифікованих дітей може опинитися в руках Путіна.

Цього літа, після того як російський біохімік Денис Ребриков оголосив про плани піти по стопах скандального китайського дослідника, який заявив, що йому вперше вдалося відредагувати геном людського зародка. Ребриков заявив про наміриі створити генетично модифікованих дітей, за що був різко розкритикований науковою спільнотою.Про це пише Bloomberg

Після такої заяви Ребрикова, 150-річний академічний журнал Nature закликав світ зупинити його.

"Час має суттєве значення", - написав Nature. Британське видання стверджувало, що небезпека зміни людської ДНК, яка буде передаватися потомству, недостатньо добре вивчена, щоб дозволити діяти Денису Ребрикову, проректору одного престижного російського інституту і директору лабораторії іншого вишу.

Денис Ребриков

Через шість тижнів після заклику Natureдо дії деякі провідні російські генетики скликали таємну зустріч з представниками охорони здоров'я в установі на півдні Москви. На зустрічі була присутня спеціальна гостя з особливим доступом до Кремля - Кремля: старша дочка Володимира Путіна, Марія Воронцова.

Як пише Bloomberg, протягом трьох годин дочка Путіна слухала генетиків, які висловлювали різні думки про технологію редагування генів. Зокрема, Ребриков працює із парою з повною глухотою, яка хоче щоб їхня дитина не унаслідувала порушення слуху – вони просять ученого відредагувати дефектний ген після штучного запліднення.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У підсумку Воронцова виступила із заявоюбез особливої конкретики про те, що "редагування людської ДНК має бути заборонено в приватному секторі і обмежене лише державними установами для максимального контролю", але при цьому, за її словами, "прогрес не можна зупинити".

Bloomberg із посиланням на неназваного високопоставленого російського чиновника пише, що остаточне рішення з огляду на чутливість питання і потенційні небезпечні наслідки може ухвалити особисто Путін.

Нагадаємо, донька Путіна керуватиме генами росіян

Як повідомляв портал Знай.ua, донька Путіна потрапила у скандал на захисті дисертації.

Також Знай.ua писав, журналісти розсекретили таємне життя старшої дочки Путіна.