24 жовтня в Луврі відкриється виставка з нагоди 500-річчю від дня смерті великого італійця Леонардо да Вінчі. Митець особливо відомий як автор великої картини Джоконда, яку ще називають Мона Ліза.

На виставці відвідувачі зможуть побачити і Джоконду яка повернулася на своє місце після ремонту в залі. Щоправда, виявилося, картина у досить поганому стані та під загрозою руйнування. Охоронці відділу живопису та відділу графіки Лувру Венсен Дельевен і Луї Франк розповіли про пошкодження шедевру.

Джоконда Леонардо да Вінчі

"Картина дуже тендітна. Тріщина перетинає всю поверхню дошки і досягає чола Джоконди. Їй протипоказано будь-яке переміщення, вібрація, зміна клімату. Найстрашніше, що під час перевезення вона може розколотися навпіл. Тому Лувр не хоче, щоб Джоконда подорожувала", - прояснили ситуацію співробітники музею. Співробітники Лувру

Джоконда Леонардо да Вінчі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Італійський митець Леонардо да Вінчі назвав свою картину "Портрет пані Лізи дель Джокондо". Вона написана маслом на тополиній дошці, розміри світового шедевру - 76,8 × 53 см.

Нагадаємо, раніше показали добірку фото, де люди виявили своїх двійників на картинах

Як повідомляв портал "Знай.ua", розповіли історію грузинського художника Ніко Піросмані

Також "Знай.ua" писав, що у Віндзорському замку виявили невідомий портрет Леонардо да Вінчі