Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга 27 лютого прибув із офіційним візитом до КНР, де зустрівся з Керівником КНР Сі Цзиньпином. В рамках зустрічі глава держави Монголія передав Китаю 30 тисяч овець.

Про це повідомляють монгольські інформагенства.

На зустрічі обговорювали майбутню спільну роботу двох країн, багато уваги приділили питанню коронавірусу. Монголська делегація висловила співчуття з приводу смертей китайців, які помрели внаслідок коронавірусу. Як знак допомоги президент Монголії передав 30 тисяч овець до КНР. Такий “подарунок” став можливим внаслідок спільної роботи державних інституцій Монголії та приватних пожертв жителів країни.

Голова КНР з вдячністю прийняв подарунок та процитував Конфуція: “Якщо ви отримали краплину добра (допомоги) від інших людей, то змушені повернути його у стократ,” також монгольську приказку: “Друг пізнається в біді”.

Монголія, фото pxhere
Монголія, фото pxhere

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

Монголія має найбільший кордон з Китаєм, а тому питання коронавірусу та боротьби з ним є стратегічно важливим для цієї країни. Голови держав погодились, що всесвітня кооперація та спільна робота переможуть новий вірус і що світ стане після цього лише кращим місцем.

Цей візит під час епідемії є широким символічним жестом. Загалом Монголія та Китай останні роки цілеспрямовано ведуть політику зближення - це вже п'ятий офіційний візит високопосадовців Монголії до КНР.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пальчевський назвав найнебезпечнішу властивість коронавірусу – "Не можуть встановити".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Не коронавірус, а просто ГРВІ - Романенко розповів, як влада обманюватиме українців.

Також "Знай.ua" писав, що Ляшко розповів, коли буде введено карантин в Україні через коронавірус