Пандемія коронавіруса вже забрала тисячі життів у всьому світі, і її економічну вартість неможливо навіть виміряти - пише Daily Star.

Але ця вартість не відіб'ється на всіх нас однаково. Деякі справді вийдуть із цієї безпрецедентної кризи навіть краще, ніж були раніше.

Наприклад, глава Amazon Джефф Безос, вже найбагатша людина в світі, що має особистий статок десь в районі 145 мільярдів доларів, відчуває раптове покращення свого фінансового стану, так як все більше людей роблять покупки з дому.

фото Getty Images
Amazon Go Store // фото Getty Images

Безос, 56 років, заснував Amazon в своєму гаражі в 1994 році і досі володіє 11% акцій компанії. У лютому ці акції торгувалися по $1689. Минулого тижня вони торгувалися більш ніж за 2000 доларів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Amazon повідомила про доходи до 75,5 млрд доларів за перший квартал 2020 року.

Безос, вже перша людина в історії зі статком, що перевищує 100 мільярдів доларів, збирається стати першим трильйонером.

І він планує збільшувати і примножувати статки. Він оголосив, що в даний час Amazon планує витратити весь очікуваний операційний прибуток у розмірі 4 млрд доларів у другому кварталі цього року на заходи по захисту компанії від Covid-19.

За його словами, глобальний гігант роздрібної торгівлі буде витрачати свої гроші на додаткове прибирання у своїх центрах, а також на захисне спорядження та інші зміни, щоб забезпечити більшу соціальне дистанціювання.

Він також пообіцяв більш високу заробітну плату для погодинних працівників і регулярне тестування на коронавірус для співробітників.