На Мадагаскарі міжнародна група палеонтологів відшукала кістки давнього "божевільного звіра", який жив близько 72-66 мільйонів років тому.

Джерело: іноземне видання The Nature.

Відтак, як відзначається, науковцями був знайдений гарно збережений кістяк тварини - найдавніший з виявлених на сьогодні в Південній півкулі. За словами вчених, він жив в мезозойську еру, близько 72,1-66 мільйонів років назад, на стародавньому суперконтиненті Гондвана.

"Мені показали повністю збережену скам'янілість і запитали, що я думаю, я відповів, що ніколи не бачив нічого подібного... У цього ссавця були зуби, яким просто немає аналогів", - говорить один з американських професорів.

Рештки звіра

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наразі невідомо, що це за ссавець, тому його назвали Adalatherium hui: перша частина перекладається як "божевільний звір", а друга відсилає до імені вченого Яомінга Ху.

Науковці запевняють, що виявлення останків Adalatherium стане "переломним моментом" і допоможе заповнити прогалини у вивченні еволюції древніх тварин - особливо тих, що жили на південь від екватора.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як тобі таке, Ілон Маск? Знайдено найдавніший "сміттєпереробний завод" римлян.

Як повідомляв Знай.uа палеонтологи розкрили таємницю, яка ломала мозок десятиліттями — як сліди динозаврів опинилися на стелі печери.

Знай.uа писав, таємниці древніх вікінгів прошепотів танучий норвезький льодовик — ось вони, справжні скарби.