Німеччина надзвичайно активно працює над своїм історичним минулим: нацизм досі виступає явищем, за яке німці постійно вибачаються. У міжнародні дні пам'яті і примирення державна організація Kulturprojekte Berlin організувала акцію: на Бранденбурзьких воротах з'явився напис “Дякую” українською, польською, російською та англійськими мовами.

Таким чином, розповідають організатори, вони прагнули подякувати країнам-переможцям за те, що вони очистили світ від нацизму та загрози його світового панування. Вибір Бранденбурзьких воріт для цієї акції не випадковий: сьогодні ці ворота є найбільш впізнаваним символом столиці Німеччини, окрім того, ці ворота досі містять на своїх колонах численні сліди від куль, вистрілених у 1945 році.

Бранденбурзькі ворота вдень, фото Wikimedia Commons
Бранденбурзькі ворота вдень, фото Wikimedia Commons

Слова подяки проєктувалися на ворота спеціальною технікою. Більше того, вони вперше з'явились на будові лише о 23:01 8 травня, тому що саме в цю годину було підписано Акт про капітуляцію Німеччини. Інсталяцію можна буде побачити до 2 вересня - офіційного міжнародного дня завершення Другої Світової війни.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, Ми навіть не знаємо їхніх імен - в Києві помаранчеві чоловічки "наближають День перемоги" над коронавірусом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко заборонив День Перемоги в Києві.

Також Знай.ua писав, День перемоги над нацизмом: найкращі листівки зі святом.