Відомий російський гуморист та учасник шоу "Уральські пельмені" Дмитро Соколов відреагував на резонансне захоплення жіночого монастиря в Уралі тамтешнім священником, а також зізнався, чому він підтримав "отця-загарбника".

Про це повідомляє низка іноземних ЗМІ.

Варто зауважити, що все розпочалося з того, як уральський священник схиігумен Сергій записав відеозвернення, в якому висловив радикальні погляди на пандемію коронавірусу і закликав служити "по-старому, без дезінфекції і протирання". На завершення він прокляв усіх, хто хоче закрити храми через пандемію.

Отець, який захопив храм

В результаті цього в місцевій єпархії йому заборонили покидати територію Іоанно-Богословського чоловічого скиту, де він на той час перебував, і здійснювати будь-які таїнства, а також громадські та приватні богослужіння.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Щоправда, сам священник не розгубився: він змістив настоятельку Среднеуральского жіночого монастиря Варвару (Кригін), увірвавшись в храм з козаками, серед яких, як стверджують очевидці, були люди, що служили найманцями у бойовиків ЛНР і ДНР. Саме вони зараз охороняють монастир, захоплений опальним священником.

Отець, який захопив храм

Наразі ж і гуморист Дмитро Соколов відреагував на це захоплення та назвав його "брехнею":

"Ну який захоплення? Маячня якась говорять. Людина сказав правду. Його за це погнали з монастиря, а він його настоятель і будівельник. На порожньому місці будував його за допомогою народу. Погнали його, потім в цей монастир приїхали інші священник, хотіли служити там. Монастир встав і не пустив їх. Батько потім просто повернувся до своїх дітей"

Також актор прокоментував і жарт телеведучого Івана Урганта, який припустив, що стосовно Соколова можуть накласти певні санкції.

"Санкції за що? За те, що я в монастирі перебуваю? Я теж є духовним чадом батюшки. Дивно, що Ваня мені не зателефонував. Він не подзвонив і нічого у мене не запитав", - запевнив Соколов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Відлучений від церкви за заперечення ковіду піп захопив жіночий монастир і виставив козаків на охорону

Як повідомляв Знай.uа невгамовна Поклонська знову включила пропагандистську шарманку - "Відразу після замаху на життя...".

Знай.ua писав Зеленського змушують закрити лігво кремлівських паразитів, замилюють очі просто в Україні.