Простий офіцер обдурив всіх і переміг в шоу "Хто хоче стати мільйонером?". Однак, це зруйнувало його життя. А причиною всього був звичайний кашель.

Неймовірна історія сталась в 2001 році у Великій Британії. Чарльз Інгрем переміг на британському телешоу "Who Wants To Be A Millionaire?" ("Хто хоче стати мільйонером), вигравши мільйон фунтів стерлінгів.

Однак виплату відклали, коли Чарльза Інгрема, а також його дружину і їхнього спільника майора Теквена Віттока запідозрили в шахрайстві.

Кадр програми Who Wants To Be A Millionaire?, скрін з YouTube
Кадр програми Who Wants To Be A Millionaire?, скрін з YouTube

Виявилося, що Вітток, який знаходився серед глядачів у студії, щоразу кашля, коли ведучий, перераховуючи відповіді, вимовляв правильну.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Всі троє заперечували злий умисел, але їх було визнано судом винними і оштрафовано. Аферисти також отримали умовні терміни від 12 до 18 місяців.

Місцем дії одного з найдивніших процесів цього століття став Суд в лондонському районі Саусворк (Southwark).

В якості головного доказу в справі став запис програми. Її з різною швидкістю учасники процесу подивилися близько 200 разів. Засідання йшли довго - чотири тижні, і весь цей час історія "майора, що кашляє" у всіх подробицях висвітлювалася британськими ЗМІ.

Діана і Чарльз Інгрем, фото: Getty Images
Діана і Чарльз Інгрем, фото: Getty Images


Через 18 місяців після запису програми, після десятків опитувань і сотень переглядів ефіру всі троє були визнані винними в шахрайстві. При цьому присяжні пропонували виправдати Діану, з чим не погодився головний суддя, який наполягав на злочинній змові. У підсумку вона і Теквен отримали по 18 місяців умовно, а Інгрем - 20 місяців. Кожного з них було засуджено до великого штрафу.

Філ Девіс, старший менеджер по залу на телеканалі, вже в 2020-му в інтерв'ю Sky News сказав: "Інгрем винен, як сам гріх. Як і Вітток".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Київському СІЗО викрили телефонного шахрая

Як повідомляв портал Знай.ua, шахраї вигадали новий спосіб обману з Новою поштою,

Також Знай.ua писав, на Прикарпатті спіймали шахрая, який прикидався поліцейським