Британська опозиція закликала позбавити російську пропагандистську телемережу RT, формально відому як Russia Today, ліцензії на трансляцію в Сполученому Королівстві.

З таким зверненням до головного медіарегулятора Британії Ofcom звернулася Лейбористська партія після того, як комітет парламенту Великої Британії опублікував доповідь про діяльність російських спецслужб в країні. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, міністр культури, засобів масової інформації та спорту в тіньовому кабінеті опозиційної партії Джо Стівенс назвала озвучені в звіті висновки "тривожними одкровеннями" і нагадала, що суд визнав репортажі RT шкідливими, а також нагадала, що з початку трансляції у Великій Британії RT понад 20 разів порушила код Ofcom.

Стівенс підкреслила, що в звіті "пояснюється роль, яку RT грає в поширенні дезінформації і спробах ширшого політичного впливу за кордоном з боку Росії".

На цьому тлі вона закликала Ofcom "терміново" переглянути ліцензію RT, зазначивши при цьому, що лейбористи "віддані вільній пресі і багатьом ЗМІ, але RT – противага цьому".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Варто зазначити, що в минулому році Ofcom оштрафвав RT на 200 тисяч фунтів стерлінгів за упередженість під час висвітлення подій.

А нещодавно канали групи RT заборонили для трансляції в Латвії та Литві, тому що головного редактора медіагрупи скандального путінського пропагантиста Дмитра Кисельова внесли до "чорного списку" Євросоюзу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, путінські пропагандисти похвалилися привітаннями від світових лідерів

Як повідомляв портал Знай.ua, у пропагандистів Путіна добряче "пригоріло" через фільм про героїв ЗСУ

Також Знай.ua писав, пропагандист Кремля Пореченков знявся в рекламі українського йогурту