Медики виявили рідкісне захворювання в учениці однієї в'єтнамської школи.

Дівчинка покрилася кривавим потом, повідомляє The Daily Mail.

Інцедент стався в той час, як 11-річна школярка готувалася до іспиту. Спершу лікарі вважали, що це шкірна інфекція і призначали відповідний курс лікування. Через деякий час рідкісна недуга знову дав про себе знати.

цього разу експерти припустили, що кривавий піт викликана рідкісним захворюванням — гематидрозом.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Гематидроз — давно відома, але маловивчена патологія. Нотатки про таємниче захворювання зустрічаються у Леонардо да Вінчі, який описував аналогічний феномен у людей, що йдуть на страту.

За свідченнями Генріха Манна та Олександра Дюма, король Франції Карл IX Валуа в періоди психічного напруження і страху покривався кривавим потом.

Механізм загадкової хвороби досі невідомий.

Нагадаємо, зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету.

Якщо ж ви все-таки не в силах утриматися від фруктових нектарів, то перед вживанням краще ознайомитися з складом напою. Зокрема, дієтологи рекомендують звернути увагу на склад вуглеводів і цукру, які виробники зазвичай вказують на упаковці. Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту спершу краще проконсультуватися у свого лікаря.

Як повідомляв портал "Знай.иа", дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.

"Знай.иа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона. Зокрема, японські вчені пересадили піддослідним пацієнтам тканини, вирощені з індукованих стовбурових клітин.