Американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.

Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння, повідомляє EurekAlert!.

Зазвичай гідроксибутират формується в печінці при окисленні жирних кислот в період голодування, інтенсивних фізичних вправ, а також низькокалорійних дієт. При низькому рівні крові з'єднання служить иточником енергії для мозку.

Нове дослідження показало, що гідроксибутират відповідає за зв'язок між обмеженням надходять в організм калорій і уповільненням процесів старіння. Крім цього, бета-гидроксимасляная кислота омолоджує ендотеліальні клітини, з яких складається поверхню кровоносних і лімфатичних судин.

Нагадаємо, дієтологи попереджають, сон на порожній шлунок навряд чи буде здоровим і повноцінним. Голод не дозволить мозку розслабитися і відновитися під час сну, а також може призвести до руйнування м'язів, оскільки вони залишаються єдиним можливим джерелом для підживлення організму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Однак слід утриматися від рясного прийому їжі. Для нічного перекусу відмінно підійдуть жменю фісташок, порція сиру і інші легкі закуски.

Грамотне харчування протягом дня попереджає поява нічного голоду. Фахівці радять скласти збалансований раціон, в якому будуть міститися необхідні для організму людини білки, овочі та інші поживні речовини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера.

У період 1991-2000 років серед добровольців було проведено опитування, в результаті якого вони відповіли на питання про якість їхнього сну і денної сонливості. Підгрупи випробуваних була проведена позитронно-емісійна томографія з використанням хімічної сполуки Pittsburgh B (PiB) для ідентифікації бета-амілоїдних бляшок, які є ознакою хвороби Альцгеймера.

"Знай.uа" писав, про 7 причин,щоб полюбити риб'ячий жир.