Американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.

Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння, повідомляє EurekAlert!.

Зазвичай гідроксибутират формується в печінці при окисленні жирних кислот в період голодування, інтенсивних фізичних вправ, а також низькокалорійних дієт. При низькому рівні крові з'єднання служить иточником енергії для мозку.

Нове дослідження показало, що гідроксибутират відповідає за зв'язок між обмеженням надходять в організм калорій і уповільненням процесів старіння. Крім цього, бета-гидроксимасляная кислота омолоджує ендотеліальні клітини, з яких складається поверхню кровоносних і лімфатичних судин.

Нагадаємо, дієтологи попереджають, сон на порожній шлунок навряд чи буде здоровим і повноцінним. Голод не дозволить мозку розслабитися і відновитися під час сну, а також може призвести до руйнування м'язів, оскільки вони залишаються єдиним можливим джерелом для підживлення організму.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Однак слід утриматися від рясного прийому їжі. Для нічного перекусу відмінно підійдуть жменю фісташок, порція сиру і інші легкі закуски.

Грамотне харчування протягом дня попереджає поява нічного голоду. Фахівці радять скласти збалансований раціон, в якому будуть міститися необхідні для організму людини білки, овочі та інші поживні речовини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера.

У період 1991-2000 років серед добровольців було проведено опитування, в результаті якого вони відповіли на питання про якість їхнього сну і денної сонливості. Підгрупи випробуваних була проведена позитронно-емісійна томографія з використанням хімічної сполуки Pittsburgh B (PiB) для ідентифікації бета-амілоїдних бляшок, які є ознакою хвороби Альцгеймера.

"Знай.uа" писав, про 7 причин,щоб полюбити риб'ячий жир.