На жаль, більшість українців не довіряють нашій медицині, або просто бояться йти до лікаря. Поради в інтернеті здаються куди більш правильними, ніж поради лікаря, так і таблетки у нас прийнято виписувати собі самостійно, прочитавши кілька порад на форумах.

Так виникають випадки, коли людина начитавшись інформації про хвороби, спостерігає у себе її симптоми або ж навпаки – при перших симптомах людина починає шукати інформацію.

До чого може призвести самолікування в мережі розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала в Facebook.

За її словами, небезпека полягає в тому, що люди не тільки читають і поширюють знайдену інформацію, але і вирішують самостійно лікуватися без порад або обговорення з лікарем.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Супрун уточнила, що кілька років тому опублікували велике дослідження на цю тему. Було опитано понад 12 тыяч чоловік з 12 різних країн.

Це трапляється часто, адже в мережі існує безліч ресурсів, де опубліковані різні “експертні” думки і успішні історії одужання. Часто там відсутній коментар лікаря.

Одностороннє висвітлення інформації може спонукати вас нехтувати дійсно дієвими та корисними порадами, які ви могли б отримати у лікаря.

Тенденції пошуку діагнозу створили алгоритм поведінки: спочатку люди визначають власні симптоми, шукають причини в інтернеті і в кінці кінців самостійно ставлять собі діагноз взагалі без візиту до лікаря.

Проте такий пошук інформації може призвести до надмірної тривожності і небезпеки лікування хвороби, якої немає. Найкраще в таких випадках звернутись до фахівців і проконсультуватися. Не сподобався один лікар йдіть до другого, до третього.

В. о. міністра зазначила, що доступна в інтернеті інформація не завжди завдає шкоди і може бути корисною, але про лікування хвороби і точна постанова діагнозу, це обов'язок не всесвітньої павутини, а медиків.

Супрун підкреслила, якщо ви і шукайте поради в інтернеті, то намагайтеся користуватися авторитетними ресурсами, ви повинні бути впевнені в достовірності інформації.
Важливо, коли в тексті є посилання на авторитетні дослідження. Завжди перевіряйте джерело!

І все ж, якщо ви знайшли потрібну вам інформацію, потрібний вам діагноз, консультуйтеся з лікарем.

Чи траплялась з вами ситуація, коли начитавшись в інтернеті інформації про хвороби, у вас проявлялись її симптоми? Або ж...

Posted by Уляна Супрун on Wednesday, 12 September 2018

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа", згідно з дослідженнями фахівців, тривалість життя зросла у всьому світі. В тому, що люди сьогодні живуть довше, велику роль зіграло підвищення якості охорони здоров'я, поліпшення санітарних умов і нові досягнення медицини в лікуванні захворювань.

Також "Знай.uа" писав, в Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантації кісткового мозку.