Вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.

До такого висновку прийшли иследователи з Університету Іллінойс,повідомляє EurekAlert!.

Доведено, що харчові волокна, що містяться в овочах, фруктах, бобових, горіхах, кашах та хлібі, покращує мікрофлору кишечника і збільшує присутність корисних бактерій.

Бактерії, які допомагають у процесі ферментації їжі, виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, в тому числі бутират.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У рамках вивчення їх властивостей, вчені провели експеримент на гризунах. Мишей розділили на дві групи відповідно з віком і часткою харчових волокон в їх раціоні. Вчені встановили спостереження за рівнем бутирату в крові та концентрацією протизапальних речовин, що виникають в кишечнику.

Експеримент показав, що раціон харчування з високим рівнем харчових волокон привів до збільшення рівня бутирату та скоротив кількість запалень в кишечнику у старих гризунів. Крім цього, дослідники визначили, що бутират нейтралізує білки, які могли завдати шкоди мозку.

Нагадаємо, міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.

Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння

Також Знай.uа" писав, що нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

В початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.