Вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо такого висновку прийшли иследователи з Університету Іллінойс,повідомляє EurekAlert!.
Бактерії, які допомагають у процесі ферментації їжі, виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, в тому числі бутират.
Експеримент показав, що раціон харчування з високим рівнем харчових волокон привів до збільшення рівня бутирату та скоротив кількість запалень в кишечнику у старих гризунів. Крім цього, дослідники визначили, що бутират нейтралізує білки, які могли завдати шкоди мозку.
Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.
Як повідомляв портал "Знай.uа" американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.
Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння
Також Знай.uа" писав, що нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.
Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.
В початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.