Австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.

Результати великого дослідження, організованого під керівництвом психолога Марка Аллена з Вуллонгонгского університету, продемонстрували, що статевий акт покращує когнітивні здібності і підсилює пам'ять, повідомляє Change.

В експерименті брали участь понад 6 тисяч респондентів (2672 чоловіків і 3344 жінок) у віці від 50 років і старше. Дослідники проаналізували величезний масив даних про стан здоров'я, спосіб життя, соціально-економічному статусі, загальної задоволеності життям, а також про кількість сексу.

Кілька років тому дослідники знову опитали добровольців, а потім перевірили особливості їх пам'яті за допомогою стандартного тесту на запам'ятовування слів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як стверджують австралійські вчені, респонденти, які вели активне сексуальне життя, набрали високі результати в тестах. Виходячи з цього, експерти зробили висновок, що заняття сексом покращує пам'ять у літньому віці.

Нагадаємо, дослідники з Медичного коледжу Джорджії в США заявляють, що звичайна харчова сода допомагає в боротьбі з аутоімунними захворюваннями.

Сода знижує запальні процеси імунної системи, спрямовані проти організму, повідомляють медики.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків. Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

Відомо, що рівень естрогену також впливає на розвиток мігрені у жінок. Дослідники вважають, що нове відкриття дозволить створити ліки від цього виснажливого неврологічного захворювання і дозволить по-новому поглянути на природу мігрені.

Також Знай.uа" писав, що щоденний прийом молочної продукції зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті.

Медики висунули відповідну гіпотезу після масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 130 тисяч чоловік з 21 країни у віці від 35 до 70 років.