Елементи, які містяться в екстракті виноградних кісточок, запобігають розвиток карієсу і зміцнює дентин.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Іллінойсу, повідомляє Healty Style.

Мова йде про олигомерний проантоцiанiдiн, що відноситься до класу флавоноїдів — унікальних речовин, які зміцнюють здоров'я, продовжують молодість, сприяють довголіттю і широко застосовуються у виробництві лікарських засобів.

Високий відсоток проантоцианідiна міститься в екстракті з кісточок винограду. Дослідження показали, що пошкоджений колаген дентину здатний відновлюватися за допомогою цього екстракту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 3 вересня: труднощі овнів, перепади раків та проблеми стрільців Нові правила виїзду до ЄС: як працюватимуть перевірки на кордоні Ухилянти вмирають після затримання ТЦК: випадків дедалі більшає Вашу картку ПриватБанку можуть "заблокувати": що потрібно знати всім клієнтам
Показати ще

Також повідомляється, що речовина продовжує термін служби композитних пломб, які часто ламається, якщо їх прикріпити до слабких ділянок дентину.

За словами професора реституционной стоматології Бедрана-Руссо, екстракт з виноградних кісточок збільшує силу емалі, яка містить більшу частину кальцифікованою позаклітинної тканини зубів.

Раніше повідомлялося, що британські вчені спростували міф про те, що зуби потрібно чистити як мінімум двічі в день – вранці і ввечері.

З їх слів, найчастіше на сніданок люди їдять продукти з великим вмістом кислот, тому звичка чистити зуби відразу після сніданку шкодить зубній емалі, руйнуючи її.

Нагадаємо, британські дослідники виявили гени і молякулярные шляхи, які "старять" клітини.

Лабораторні експерименти команди дослідників з Медичної школи Університету Ексетера показали, що цей процес можна зупинити

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

Також Знай.uа" писав, що щоденний прийом молочної продукції зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті.

Медики висунули відповідну гіпотезу після масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 130 тисяч чоловік з 21 країни у віці від 35 до 70 років