Фахівці в області здорового харчування перерахували 8 ягід, в яких багато корисних вітамінів і речовин, що поліпшують роботу людського організму.

Чорниця

Щедрий джерело вітаміну К. В порції чорниці 148 грам містить 84 калорій, 3,6 м волокон, 24% необхідної добової дози (СОД) вітаміну C, 36% СОД вітаміну К, 25% СОД магнію. Крім цього, ягоди багаті на поліфеноли антоціани, які зменшують оксидативний стрес і захищають серце.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Малина

Порцію малини з 123 г входить 64 калорій, 8 г волокон, 54% СОД вітаміну C, 12% СОД вітаміну К, 41% СОД магнію. Ягоди також містять еллагітанніни, якi зменшують окислювальний стрес. Гормон лептин, який присутній в них, викликає почуття ситості.

Годжі

28 г червоних ягід содержася 22 калорій, 2,2 м волокон, 9% СОД вітаміну С, 50% СОД вітаміну А, 28% міді. Також ягоди годжі перешкоджають погіршенню зору, завдяки зеаксантину.

Полуниця

В порції 152 г вміщається 49 калорій, 93 г волокон, 150% СОД вітаміну C і 29% СОД магнію. Полуниця захищає серце, знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб, зменшує кількість тригліцеридів і пригнічує оксидативний стрес. Крім цього, полуниця контролює рівень цукру в крові.

Брусниця

В порції 100 г молодшої сестри чорниці містяться 42 калорій, 4,9 м волокон, 24% СОД вітаміну C. Вважається, що брусниця знижує рівень запалень, а сік запобігає небезпека розвитку хвороб серця або метаболічного синдрому.

Асаї

У 100 г чорних ягід містяться 70 калорій, 2 г волокон з 15% СОД вітаміну А. Крім цього, в ягодах асаї в 10 разів більше антиоксидантів, ніж у чорниці.

Журавлина

110 г журавлини містяться 51 калорія, 5,1 м волокон, 24% СОД вітаміну C, 20% СОД магнію. Стверджується, що журавлина ефективна проти кишкових паличок.

Виноград

150 г грон винограду міститься 104 калорії, 1,4 м волокон, 27% СОД вітаміну C і 28% СОД вітаміну К. Шкірка і насіння винограду — відмінний джерело поліфенолів. Крім того, екстракт з насіння винограду рекомендують для профілактики карієсу.

Нагадаємо, звичка ласувати сиром у пізній час допомагає позбавитися від безсоння і інших розладів сну, а також часом корисніше будь-яких заспокійливих ліків.

Як повідомляв портал "Знай.иа" вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.

Також Знай.иа" писав про 6 причин полюбити морську капусту