Для фізичного розвитку дітей сьогодні придумано багато пристосувань. Одним з них є славнозвісні ходунки, які користуються популярністю вже багато десятиліть.

Батьки купують їх, вважаючи, що цей пристрій допоможе дитині швидше навчитися ходити. Однак, користь ходунків досить сумнівна. Видання Pediatrics опублікувало статтю, в якій лікарі закликають батьків не використовувати дитячі ходунки.

В першу чергу це пов'язано з тим, що пристрій травмонебезпечний. Так, американські дослідники з Національної дитячої лікарні встановили: за 30 років в США понад 230 тисяч дітей у віці до 15 місяців потрапили в відділення невідкладної допомоги через травми, які пов'язані з використанням ходунків.

Вчені стверджують, що ходунки не тільки не сприяють розвитку навичок самостійної ходьби у дітей, а й шкодять розумовому і фізичному розвитку.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Використання ходунків може призвести до уповільнення розвитку рухливості, формування неправильної ходи та розвитку плоскостопості в майбутньому. При використанні навіть найкращих ходунків у маленької дитини формується додаткове навантаження на спину, що в майбутньому може стати причиною викривлення хребта.

Найпарадоксальнішим є те, що пристрій, який покликаний швидше навчити дитину ходити, насправді не сприяє розвитку навичок ходіння. Здавалося б, в ходунках дитина вже самостійно стоїть на ногах і пересувається в будь-якому напрямку - пристосування дозволяє дітям дуже швидко рухатися, роблячи до 4 кроків в секунду. Однак дитячий пристрій на коліщатках не вчить малюка рівноваги, адже в ньому він скоріше не стоїть, а висить.

Крім того, цей аксесуар створює додаткову небезпеку для дитини. Малюк може пересуватися по кімнатах на високій швидкості, врізаючись в предмети, які трапляються на шляху.

Як зазначають медики, інформованість батьків про небезпеку ходунків, схоже, не надто сприяє розв'язанню проблеми. Так, більш ранні дослідження показали, що 59% сімей, чия дитина постраждала при використанні ходунків, знали про їхню небезпеку. Ще більше дивує той факт, що 32% батьків продовжили використовувати ходунки навіть після травми.

Нагадаємо, вчені провели небезпечний експеримент з вагітними жінками, в результаті якого немовлята загинули.

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики розповіли, коли можна заводити кота дитині.

Також "Знай.ua" розповідав про те, як налаштувати дитину на школу після літа