Дослідження повідомлять, що 70 % людей постійно скаржиться на здуття живота.

І справді. Хто з нас не страждав від цього дискомфортного почуття? Чому так відбувається?

Зазвичай здуття живота супроводжується неприємними відчуттями в району шлунка. Відбувається це тоді, коли у вашому шлунку скупчується багато неперетравлюваной їжі, рідини або газів.

Таким чином ваше тіло намагається сказати, що ви перестаралися за обідом або в вас харчова алергія, або непереносимість пшениці або лактози.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Інші поширених причини здуття живота включають гормональні проблеми, кандидоз, запор, надлишок цукру або випивки, наявність стрес, дисбактеріоз (дисбаланс між хорошими і поганими бактеріями в нашому травному тракті) або синдром роздратованого кишечника", — пояснила дієтолог Рік Хей.

Лікарські препарати від здуття живота:

— Вугілля активоване;

— Поліфепан;

— Ентеросгель;

— Полісорб;

— Білий вугілля.

Однак перш, ніж вдатися до домашньої аптечки, зверніться до лікаря для встановлення точної причини недуги. Самолікування може нашкодити вашому організму.

Вправи проти здуття живота:

Існує ряд вправ, щоб швидко усунути здуття живота.

1. Нахилитесь вперед по черзі на одній нозі, потім до другої;

2. Прийміть положення лежачи на спині, зігніть ноги в колінах і спробуйте імітувати їзду на велосипеді;

3. Лягайте на живіт. Обіпріться на руки і починайте поступово піднімати тулуб, прогинаючись у поперековій частині хребта;

4. Лягайте на спину, зігніть ноги в колінах і швидко втягуйте і розслабте живіт;

5. Зробіть масаж живота за годинниковою стрілкою.

Нагадаємо, жiнки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.

Також Знай.uа" писав: про 7 порад для тих, хто хоче стати веганом.