Відмова від фаст-фуда викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.

Заявляють дослідники з Університету Мічигану, які першими вивчили вплив швидкого харчування на мозок людини, результати гастрономічного дослідження були опубліковані в журналі Appetite.

Дієтологи стверджують, що жирна їжа може викликати звикання, ускладнюючи зміну дієтичних звичок.

Ранні експерименти довели, що відмова від цукрової дієти у тварин призводить до виникнення синдрому відміни. Тепер аналогічні дослідження були проведені і на людях.

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Цукор і сіль, як відомо, формують залежність, яка спонукає харчуватися жирної і нездоровою їжею.

Люди, які різко відмовляються від гамбургерів, відчувають ту ж смуток, втому і депресію, що і споживачі наркотиків, які намагаються зав'язати зі своєю звичкою.

Американські дослідники опитали 231 людини, як вони себе почували після того, як відмовилися від фаст-фуду на цілий рік. Респонденти скаржилися на появу смутку, дратівливості і втоми протягом перших двох-п'яти днів після відмови від швидкого харчування.

Вчені стверджують, що стриманість від нездорової їжі хоча б на п'ять днів знижує тягу і втому, викликані відмовою від фаст-фуду.

Попередні дослідження, проведені тими ж ученими, показали, що такі продукти, як шоколад і піца впливають на систему винагороди в нашому мозку, заохочуючи їх вживання.

Нагадуємо, фрукти, овочі, чай, кава, горіхи, шоколад, а також помірна кількість червоного вина і пива, зменшують на 18% ймовірність померти від широкого класу захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нове дослідження, проведене експертами з Університету Східної Англії, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.