Спеціальна електротерапія допоможе вилікувати напади хронічного запору.

Заявляють дослідники з Університету Монаш в Мельбурні (Австралія), які вже испытыли іноваційний метод на групі з 33 жінок від 18 до 75 років з відповідним недугою, пише Daily Mail.

За словами лікарів, нова методика працює наступним чином: два електрода чіпляються на живіт і ще два на спину пацієнта. Пристрій надсилає електричні сигнали в травну систему і стимулює нервову систему, яка впливає на роботу кишечника.

Щодня добровольці проходили відповідні процедури тривалістю близько години. Згідно з результатами експерименту, вони в три рази частіше почали ходити в туалет двічі в тиждень або більше.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ефект від шестимісячного лікування новою методикою зберігся принаймні ще на три місяці. Крім цього, пацієнти протягом цього строку зменшили прийом проносних ліків.

Близько 58% жінок, що пройшли терапію, в два рази частіше почали відвідувати туалет, в порівнянні з 18% у тій групі, де добровольцям свідомо проводили неефективну процедуру.

Крім тривалості сеансу, інших побічних ефектів не встановлено, стверджують медики.

Автор дослідження Джудіт Мур (Judith Moore) заявила, що її команда сподівається провести широкі випробування з великою кількістю добровольців.

Згідно зі статистикою, близько 15 % людей у всьому світі регулярно страждають від хронічного запору.

Розлад кишечника може пов'язане з дієтою або способом життя. У числі причин зазначені: нестача клітковини і рідини в раціоні харчування, відсутність фізичної активності, стрес, депресія або побічні ефекти лікарських препаратів.

Нагадаємо, вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американським вченим вперше вдалося відтворити стравохід в лабораторних умовах.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.