Британські вчені встановили, що пролапс мітрального клапана (ПМК), який довгий час вважався нешкідливим, може привести до раптової смерті.

Захворювання виникає, коли клапани, що відокремлюють різні камери серця, не закриваються належним чином, пише Daily Mail.

Дослідники Університету Аделаїди проаналізували статистику смертей і виявили, що 12 % людей, які помирають від зупинки серця, страждають від цієї недуги.

"Пролапс мітрального клапана — захворювання, при якому стулки клапана (мітрального клапана), пропускають потік крові з однієї камери в іншу, не закриваються плавно або рівномірно, замість цього вони "прогинаються" вгору в ліве передсердя серця", — пояснив провідний автор дослідження та доктор Раджива Махаджан (Rajiv Mahajan).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вченi проаналізували 34 дослідження, які оцінювали, распространненость пролапсу мітрального клапана і як часто цей синдром призводить до раптової зупинки серця.

Раніше британськi дослідники припустили, що"нешкідливий" вірус, що живе в організмі половини людей, збільшує ймовірність розвитку серйозних серцевих захворювань.

Нагадаємо, нове дослідження міжнародної групи медиків показало, що симптоматика залежить від застуди мікробіома в нашому носі.

Дослідники виявили близько шести патернів носових микробиомов, кожен з яких викликав різну реакцію на вірус. Наприклад, надлишок бактерій стафілокока на слизовій носа частіше призводить до розвитку нежиті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.На основі вірусів медики створили ліки T-vec, яке впливає на уражені неоперабельний меланому тканини. Після потрапляння на раковий ділянку засіб викликає локальний імунну відповідь.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.

Доведено, що харчові волокна, що містяться в овочах, фруктах, бобових, горіхах, кашах та хлібі, покращує мікрофлору кишечника і збільшує присутність корисних бактерій.