Якщо у вас занадто часто сiпається око, то швидше за все ваше тіло намагається сказати, що ваша нервова система не в порядку.

Однак без паніки. Очні судоми рідко є ознакою чого-небудь, про що слід турбуватися, і найчастіше проходять самі собою, пише Daily Mail.

"Електролітний дисбаланс і гидратационный статус вашого тіла нерідко є винуватцями нервових спазмів, і це легко виправити", — заявляє доктор Хей.

Сіпання ока також часто виникає при дефіциті магнію в організмі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Недавня стаття, опублікована в червні цього року в науковому журналі Nutrients показала, що "з неврологічною точки зору магній зміцнює нервову систему та покращує нервово-м'язову провідність. Магній необхідний для сигнальної функції нерва, тому його нестача призводить до сіпанню очі".

Також експерти вказують такі причини виникнення нервового тику:

стрес;

нестача сну;

кава;

алкоголь;

нікотин.

Око сіпається також через сухість очного яблука, яка виникає при тривалому читанні або роботі з монітором.

Часом, сiпання ока — побічний ефект від прийому противоаллергенных препаратів або антидепресантів.

Однак якщо око сіпається тривалий час, то слід звернутися до лікаря. Сіпання ока часто пов'язано з розвитком серйозних очних захворювань.

Нагадаємо, в Гонконзі зафіксований перший випадок інфікування щурячою гепатит.

Хвороба була виявлена у 56-річного чоловіка, який після трансплантації печінки у травні цього року, наполегливо проводив тести, намагаючись встановити причину поганого самопочуття.

За словами дослідників, зараження швидше за все сталося через пишу, забруднену щурячою послідом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.

Також "Знай.uа" писав, що поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями. Експерти вважають, що на рівні небезпеки миски для пиття тотожні собачих екскрементів.

Найбільш небезпечні види бактерій, включаючи сальмонелу і золотистий стафілокок, зазвичай зустрічаються в керамічних поїлках.