Як би ми не любили своїх детей, не варто йти у них на поводу, раз за разом купуючи шкідливі смаколики. Про продукти, які можуть викликати у вашого дитини смертельні захворювання читайте в матеріалі Clutch.

Красиві і яскраві продукти приваблюють дітей куди сильніше супу чи брокколі. І справа тут досить очевидна - харчові барвники. У рідкісних випадках вони бувають нешкідливими, але найчастіше вкрай небезпечні.

Вчені довели, що барвник Red 40 викликає алергічні реакції, гіперактивність і дратівливість у дітей. Також цей барвник викликає рак. Ви здивуєтеся, але барвник для улюблених дитячих продуктів, по суті, роблять з продуктів нафтопереробки.

Фанта

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В солодкій Фанте міститься Red 40 та інші потенційно небезпечні речовини. Найкраще захистити дитину від вживання солодких газованих напоїв в цілому.

Вони викликають проблеми з шлунково-кишковим трактом, містять занадто багато цукру, який негативно впливає на всі системи організму. Плюс барвники і консерванти, які є канцерогенними речовинами і підвищують ризики розвитку онкологічних захворювань.

Морозиво з ягідним сиропом червоного кольору

У червоному морозиві або в сиропі червоного кольору міститься небезпечний барвник. Краще замінити його на білий пломбір без барвника, а замість сиропу використовувати домашнє варення.

Червоні мармеладні ведмедики

У мармеладних ведмедиків забійна доза небезпечного барвника.

Краще звернути увагу на склад продуктів харчування червоного кольору і уникати Е129. Його використовують практично для всіх продуктів червоного кольору - випічки, кремів, морозива і напоїв.

Нагадаємо, підлітки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Раніше Знай.ua повідомляв, 5 поширених жіночих хвороб: перші симптоми і способи лікування.

Також Знай.ua писав, медики розповіли, як поліпшити жіноче здоров'я за допомогою звичайної води.