Компонент, що міститься в яблуках, полуниці і овочах уповільнює процеси старіння в організмі.

До такого висновку прийшли вчені з Міннесотського університету (University of Minnesota Medical School in Minneapolis) після вивчення сполук, які мають протизапальну і антиоксидантними властивостями, повідомляє Medical News Today.

Медики протестували 10 флавоноїдів (харчові антиоксиданти) і виявили, що найбільш ефективне з'єднання — це фистеин (fistein), який міститься в багатьох фруктах, ягодах і овочах: яблука, полуниці, цибулі та огірках.

В експериментах на мишах фистеин показав високу ефективність в усуненні старіючих клітин та омолоджують організм.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дослідники заявляють, що це тільки початок і ще належить встановити правильну дозування для кожної людини.

"Наше дослідження показало, що ми можемо продовжити здоровий стан організму до кінця життя", заявив автор дослідження і професор Пол Д. Роббінс (Paul D. Robbins).

У попередньому дослідженні медики виявили, що сенолитики, молекули, які націлені на знищення старіючих клітин, можуть ефективно подовжувати тривалість життя людини і поліпшити здоров'я.

Клітинне старіння відіграє важливу роль у процесі дорослішання організму. Клітини, які вступили в цю стадію, перестають ділитися. Якщо це відбувається, то інші клітини подають запальні сигнали імунній системі, щоб вона позбулася від пошкоджених тканин. Проте з віком у системі відбувається збій, і клітини починають накопичуватися, руйнуючи здорові.

Нагадаємо, недавнє дослідження показало, що ймовірність серцево-судинних захворювань зростає як у жінок, які народжують після 35 років, так і у їхніх дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, нещодавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від постнатальной депресії зросла в 10 разів.